dimecres, 25 d’octubre del 2017

WEBQUEST

Què és webquest?

Les Webquests són activitats estructurades i guiades que eviten aquests obstacles proporcionant a l'alumnat una tasca ben definida, així com els recursos i les consignes que els permeten realitzar-les.
En lloc de perdre hores a la recerca de la informació, els alumnes i les alumnes s'apropien, interpreten i exploten les informacions específiques que el professor els assigna.


Resultado de imagen de WEBQUEST


Tipus de Webquest:

  • Hi ha Webquests de dos tipus:
  • Webquests a curt termini: La meta educacional d'una Webquest a curt termini és l'adquisició i integració del coneixement d'un determinat contingut d'una o diverses matèries i es dissenya per a ser acabada d'un a tres períodes de classe.
  • Webquests a llarg termini: Es dissenya per a realitzar-la en una setmana o un mes de classe. Implica major nombre de tasques, més profundes i elaborades; solen culminar amb la realització d'una presentació amb una eina informàtica de presentació (Impress / Powert Point, pàgina web, ..).

Funcions didàctiques i metodològiques:

  • Les webquests són activitats creades fonamentalment perquè els alumnes treballin en grup, encara que es poden dissenyar per a treball individual.
  • Les webquests poden ser realitzades afegint elements de motivació a la seva estructura bàsica assignant als alumnes un paper (per exemple: científic, detectiu, reporter, ...), personatges simulats que poden comunicar via correu electrònic, i un escenari per treballar (per exemple: el secretari general de l'ONU els ha demanat un resum de la situació del Sàhara).
  • Les webquests es poden dissenyar per a una única matèria o poden ser interdisciplinaris.






CALAMEO

Què és Calameo?

Calaméo és una eina 2.0 per allotjar diversos tipus de documents proporcionant una visualització moderna de llibre digital que compta amb un zoom interactiu molt dinàmic. És similar a altres coneguts serveis com Issuu, FlipSnack publicats en aquest laboratori. Calaméo permet pujar documents PDF, DOC, PPT i arxius d'OpenOffice i també crear textos en línia. El seu ús és molt senzill, les publicacions es publiquen a la xarxa a través d'una URL i el codi de encastat i es poden activar perquè siguin descarregades pels nostres alumnes.

Resultado de imagen de que es calameo

Com s'utilitza?

Entrem a la web Calaméo i ens vam registrar de forma gratuïta creant un compte d'usuari. Un cop dins de l'aplicació, podem començar a utilitzar l'eina fent clic al botó blau "crear una publicació" i veurem les quatre opcions possibles: Carregar un document, carregar múltiples documents, carregar document d'internet i carregar text (que s'escriu online). Un cop seleccionada l'opció que ens interessa continuem posant el títol, configurant la privacitat i altres opcions avançades.




Un cop pujat l'arxiu obtindrem el codi de encastat i l'URL per compartir el document a la xarxa.

Funcions didàctiques i metodològiques:

  • Compartir documents perquè els alumnes els utilitzin com a consulta: apunts, exercicis, comentaris de text, explicacions d'activitats, etc.
  • Compartir treballs dels alumnes, publicar revistes educatives, allotjar calendaris d'activitats de classe, publicar escrits, contes, avisos, etc.
  • Crear textos en línia sobre apunts de classe, activitats, tasques, instruccions per a treballs, etc. per tenir-les en la xarxa automàticament.

https://www.youtube.com/watch?v=W7QoSvDW-b4

dimecres, 18 d’octubre del 2017

VOKI


Resultado de imagen de voki wikipedia

Què és un voki?

És una eina interessant que podem prendre per a l'aula d'idiomes o una aplicació web que permet personalitzar personatges digitals. És a dir, a través d'un personatge animat un usuari pot parlar, qui ho escolta.

Funciona de la següent manera:

Després de registrar-se, podeu seleccionar un personatge, configurar-lo al seu gust i aquest personatge li agrega una gravació del que es dirà, mitjançant la gravació directa des d'Internet o mitjançant un àudio d'arxiu pujat.



Aplicacions didàctiques d'un voki:

  • Els nens poden crear el persoantge al seu gust i semblança.
  • Els nens tímids poden utilitzar el voki com una eina per expressar-se
  • Podem utilitzar diferents avatars i gravar les lliçons amb veu per tal de fer una classe més dinàmica.
  • Aplicar diferents rols a diferents avatars per tal de que sigui més divertit.




Tutorial per l'utilització, creació i publicació d'un voki al teu blog: https://www.youtube.com/watch?v=2FGEiIYIjZs


BSWC

Què és BSCW?

BSCW és una eina informàtica de tipus col·laboratiu o grupal que té com a objectiu facilitar el treball en grup mitjançant l'ús exclusiu d'un navegador web i d'una connexió a Internet. BSCW permet, entre altres coses, emmagatzemar i organitzar la informació, compartir-la amb altres usuaris, disposar d'agendes comunes, mantenir debats, etc. Proporciona, en definitiva, una sèrie d'utilitats de suport a la col·laboració o a la cooperació.


Fotografia amb les característiques de la pàgina web:


Aplicacions didàctiques i metodològiques:
  • En un mateix espai es pot guardar tots els tipus d'objectes (documents) que contenen la informació útil en el desenvolupament del treball en comú: documents de text, bases de dades, imatges, sons, anotacions sobre els mateixos, comentaris, llista d'adreces , debats, etc.
  • Proporciona mitjans per al control de versions dels documents, així com per a la seva qualificació.
  • Els documents es troben en qualsevol moment disponibles per als diferents col·laboradors.
  • Manté informats als col·laboradors de tots els esdeveniments rellevants que s'han produït en el seu espai de treball compartit.
  • Proporciona accés restringit als espais mitjançant una entrada controlada, permesa només per membres prèviament registrats.
















WORLDE

Què és Worlde?

Worlde és una eina informàtica que s'utilitza per crear núvols de paraules del text que proporcioneu. Els núvols donen major protagonisme a les paraules que apareixen més freqüentment al text original.
Es poden utilitzar diferents formes i colors alhora de fer les paraules, com també, modificar el seu disseny quan tu vulguis.

Resultado de imagen de worlde

Aplicacions didàctiques:

  • Realitzar esquemes més visuals i entenedors amb les paraules fetes al worlde.
  • Escriure títols de textos més originals.
  • Títols i portades de treballs.
  • Donar un aire diferent als teus treballs remarcant i creant les teves paraules més importants amb worlde.


https://www.youtube.com/watch?v=b1hlBjsdo2A


dimarts, 17 d’octubre del 2017

DOODLE


Què és doodle?

Trobar un dia i una hora per quedar entre diverses persones mai ha estat fàcil. Aquesta reunió amb amics que fa temps que no veus que es va demorant en el temps, aquest sopar tantes vegades posposada ... Gràcies a Internet i a les noves tecnologies ja no hi haurà excuses. Existeixen a la xarxa unes eines web trucades planificadors en línia que ens permeten trobar les millors dates i hores per a organitzar una cita, ja sigui física o, per què no, virtual.

El planificador en línia per excel·lència és Doodle, una eina automatitzada molt senzilla que et evita fer diverses trucades o enviar multitud de correus electrònics o missatges per quedar amb algú. Per tant, millora l'organització en tots els sentits, tant en eficiència com en rapidesa i concreció.


Resultado de imagen de doodle que es

Doodle permetrà que fem el següent:
  • Proposar diverses dates i hores possibles.
  • Que els convidats puguin votar una opció o diverses opcions, i afegir comentaris a aquestes votacions
  • Permetre als convidats veure les opcions triades per la resta.
  • Establir, finalment, la cita, segons els resultats de l'enquesta (la data i l'hora més votades seran les definitives).

Seqüència d'utilització del moodle per crear un esdeveniment:  (Funcions metodològiques)

Doodle, para planificar eventos de la forma más sencilla

Doodle, para planificar eventos de la forma más sencilla


Doodle, para planificar eventos de la forma más sencilla




Doodle, para planificar eventos de la forma más sencilla


Doodle, para planificar eventos de la forma más sencilla


dimecres, 4 d’octubre del 2017

TURNING POINT


El Turning point es una eina molt útil i innovadora, ja que permet la confecció de preguntes les quals han de ser contestades a distància pels alumnes amb uns comandaments anomenats clickers. Totes les respostes quedaran enregistrades en la pantalla de classe visible per a tot l’alumnat i es formaran uns gràfics automàtics en funció de les respostes dels nens i nenes per tal que tots puguin conèixer de manera visual quina és la resposta correcta.





Resultado de imagen de turning point imatges




Personalment penso que aquest programa ofereix moltes aplicacions didàctiques i metodològiques tant als mestres de primària com per als alumnes:
- Crear debats
- Votacions
- Avaluació dels conceptes donats a classe tant de forma individual com col·lectiva
- Veure diferents opinions i punts de vista




Resultado de imagen de turning point imatges


Pel que fa al professorat, aquest programa pot resultar de gran ajuda per conèixer el percentatge d’alumnes que ha comprès o no el temari que va relacionat amb les preguntes fetes en aquest programa. D’aquesta manera el docent pot ser coneixedor si la forma de treballar el temari ha funcionat o no de manera automàtica gràcies a la confecció dels diagrames i pot incorporar innovacions en la manera d’explicar els coneixements de les pròximes lliçons. 


Una altre avantatge que disposa és que serà anònim i per tant es deixarà de banda les desigualtats dins de l’aula entre tots els alumnes.


Tenint en compte a l’alumnat, aquest estarà més motivat a l’hora de contestar les preguntes, ja que penso que canvia molt passar les mateixes preguntes per escrit que per aquest programa, el qual és més didàctic i segurament captarà l’atenció de l’alumnat en més intensitat.


Finalment m’agradaria dir que penso que el Turning Point disposa de moltes aplicacions tant per als professors com per als alumnes però a la vegada la inversió necessària per disposar d’aquests petits dispositius en un centre pot ser molt elevada tenint el compte el gran nombre d’alumnat que hi ha a les aules. 

Adjunto un pàgina on hi ha el tutorial de tots els videos de turning point:

https://www.turningtechnologies.com/support/turningpoint-5-eol/tutorials