dimecres, 25 d’octubre del 2017

CALAMEO

Què és Calameo?

Calaméo és una eina 2.0 per allotjar diversos tipus de documents proporcionant una visualització moderna de llibre digital que compta amb un zoom interactiu molt dinàmic. És similar a altres coneguts serveis com Issuu, FlipSnack publicats en aquest laboratori. Calaméo permet pujar documents PDF, DOC, PPT i arxius d'OpenOffice i també crear textos en línia. El seu ús és molt senzill, les publicacions es publiquen a la xarxa a través d'una URL i el codi de encastat i es poden activar perquè siguin descarregades pels nostres alumnes.

Resultado de imagen de que es calameo

Com s'utilitza?

Entrem a la web Calaméo i ens vam registrar de forma gratuïta creant un compte d'usuari. Un cop dins de l'aplicació, podem començar a utilitzar l'eina fent clic al botó blau "crear una publicació" i veurem les quatre opcions possibles: Carregar un document, carregar múltiples documents, carregar document d'internet i carregar text (que s'escriu online). Un cop seleccionada l'opció que ens interessa continuem posant el títol, configurant la privacitat i altres opcions avançades.




Un cop pujat l'arxiu obtindrem el codi de encastat i l'URL per compartir el document a la xarxa.

Funcions didàctiques i metodològiques:

  • Compartir documents perquè els alumnes els utilitzin com a consulta: apunts, exercicis, comentaris de text, explicacions d'activitats, etc.
  • Compartir treballs dels alumnes, publicar revistes educatives, allotjar calendaris d'activitats de classe, publicar escrits, contes, avisos, etc.
  • Crear textos en línia sobre apunts de classe, activitats, tasques, instruccions per a treballs, etc. per tenir-les en la xarxa automàticament.

https://www.youtube.com/watch?v=W7QoSvDW-b4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada