dimecres, 25 d’octubre del 2017

WEBQUEST

Què és webquest?

Les Webquests són activitats estructurades i guiades que eviten aquests obstacles proporcionant a l'alumnat una tasca ben definida, així com els recursos i les consignes que els permeten realitzar-les.
En lloc de perdre hores a la recerca de la informació, els alumnes i les alumnes s'apropien, interpreten i exploten les informacions específiques que el professor els assigna.


Resultado de imagen de WEBQUEST


Tipus de Webquest:

  • Hi ha Webquests de dos tipus:
  • Webquests a curt termini: La meta educacional d'una Webquest a curt termini és l'adquisició i integració del coneixement d'un determinat contingut d'una o diverses matèries i es dissenya per a ser acabada d'un a tres períodes de classe.
  • Webquests a llarg termini: Es dissenya per a realitzar-la en una setmana o un mes de classe. Implica major nombre de tasques, més profundes i elaborades; solen culminar amb la realització d'una presentació amb una eina informàtica de presentació (Impress / Powert Point, pàgina web, ..).

Funcions didàctiques i metodològiques:

  • Les webquests són activitats creades fonamentalment perquè els alumnes treballin en grup, encara que es poden dissenyar per a treball individual.
  • Les webquests poden ser realitzades afegint elements de motivació a la seva estructura bàsica assignant als alumnes un paper (per exemple: científic, detectiu, reporter, ...), personatges simulats que poden comunicar via correu electrònic, i un escenari per treballar (per exemple: el secretari general de l'ONU els ha demanat un resum de la situació del Sàhara).
  • Les webquests es poden dissenyar per a una única matèria o poden ser interdisciplinaris.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada